Over mij

Buiten zwemmen is voor iedereen

Wanneer je kunt zwemmen, dan kun je ook buiten zwemmen. Ik heb in mijn leven de mazzel gehad, dat ik al een aantal keren pal naast een 50 meter buitenbad woonde. Daar was ik dan ook vaak te vinden.

Het open water trok pas echt mijn aandacht, nadat ik na een winter lang koudwaterdippen, weer begon te zwemmen. Ik vond een zwemclub en m’n zwemmaatjes namen me mee naar diverse open water events. Ik vond het zo leuk, mezelf een aantal grote uitdagingen stelde (zie onder).

Ook besloot ik mijn papieren te halen voor koudetrainer en zweminstructeur. Nu begeleid ik mensen bij koudwatertrainingen, het open water in en geef ik zwemles.

Dus: wanneer kom je zwemmen?

Mijn missie

Zo veel mogelijk mensen op het buitenwater in krijgen! Zwemmen en bewegen is goed voor alle leeftijden. Buiten zwemmen in koud water is nóg beter.

Mijn belofte aan jou

Open water zwemmen en koudetrainingen zijn allebei ‘stiekem’ een extreme sport. Ik wil dat jij je er goed van bewust wordt, hoe je dat op een veilige en verantwoorde manier kunt doen. Ik zal alles geven, zodat jij weet wat dat voor jou persoonlijk inhoudt.
Veiligheid staat bij mij altijd altijd op de eerste plek.
En plezier op de tweede.

Zeven dingen over mij die je misschien wel wilt weten

Ik ben gecertificeerd Koudeseminaar Koudetrainer, Trainer Traditionele Koudeharding en Zweminstructeur.
In 2023 zwom ik mijn eerste 10 km in een 50 meter zwembad. Later in het seizoen deed ik het nog een keer buiten in ’t Geestmerambacht bij Alkmaar. Voor 2024 staan er ook weer twee grote doelen op de planning: 12x 1 mijl (=1600m) in een zwembad en een 13 km tocht in Zwitserland.
Naast alle zwemactiviteiten, ben ik ook energiewerker. Ik werk als house healer & geomant onder de naam Happy Holon, en help zo mensen met hun woon- & leefomgeving in de breedste zin van het woord.
Ik ben getrouwd en heb een dochter.
Het lekkerst vind ik mijn zelfgemaakte pasta carbonara, naar recept van mijn moeder.
Ik verhuisde voor de liefde naar Engeland. Na negen maanden verhuisden we naar Zwitserland. Daar werd ik moeder en we hebben er bijna 6 jaar gewoond.
In het verleden heb ik kindertv-zenders Fox Kids en Nickelodeon in Nederland opgezet. Ook was ik ooit tourmanager voor bands & artiesten, en organiseerde ik grote evenementen.
In februari 2024 zag ik voor het eerst van mijn leven natuurijs van meer dan 80 cm dik! Dit was in Noorwegen. En ja, daar is ook bovenstaande foto gemaakt.